Onsdag 21 Februari  
.: MENY :.
 ::  STARTSIDA 
 ::  VAD ÄR KARATE 
 ::  KATA-VIDEO 
 » MÄSTARNA 
  »  GICHIN FUNAKOSHI 
  »  MASATOSHI NAKAYAMA 
 ::  OM GRADERING 
 ::  OM KLUBBEN 
 ::  OM TÄVLING 
 ::  TED HEDLUND 
 ::  NYHETER 
 ::  FOTOALBUM 
 ::  LÄNKAR 

KONTAKT

Åsele Shotokan
Karateklubb

Bredviksvägen 20
919 32 Åsele
Mobil: 072/553 33 76
info@aselekarate.se
https://biryoo.com/eyezy-nedir-nasil-kullanilir/
swiss replica watches replica watches
prodaja stanova pik smrtovnice avaz blumen horoskop kalkulator online knjige cvijece

SENSEI MASATOSHI NAKAYAMA

Om Funakoshi är den som introducerade modern karate och fick den accepterad i Japan är Masatoshi Nakayama den som såg till att karaten vidareutvecklades. Med sin erfarenhet från unga år av judo och kendo utvecklade Nakayama nya träningsmetoder och var även författare till mer än 20 böcker om Shotokan Karate - Do.

Från en samurajfamilj...
Nakayama föddes i en samurajfamilj den 6 april 1913 i Kanazawa, repliche orologi Japan. Pappan studerade judo och var doktor i armén vilket innebar att då pappan tjänstgjorde i Taipei, Taiwan, var det där Masatoshi tillbringade sina första år. Här lades även grunden till hans intresse för Kina och det kinesiska språket. Det var ett misstag att Nakayama började med karate. När han började vid Takoshoku Universitetet i Japan 1932 läste han fel på schemat för kendoträning varför han kom till dojon när det tränades karate. Han blev helt fascinerad av karateträningen och nämnde senare att "Jag glömde helt kendo.....!"

1000 slag
Ett träningspass vid denna tidpunkt för Sensei Funakoshi kunde bestå av 50-60 repetitioner av en kata samt 1000 slag på makiwaran, en speciell anordning för att i första hand replica rolex träna slag på. Nakayama tränade upp till fem timmar per dag samtidigt som han läste historia och kinesiska. 1933 tillbringade han fyra månader i Manchuriet för att 1937 återvända till Kina för att arbeta för Kinas regering. Under sina år i Kina fortsatte han sin karateträning samt studerade olika kinesiska krigskonster.

Över 20 böcker
Nakyama blev efter kriget Teknisk direktör i JKA samt lade upp programmet för JKA´s instruktörer. Han var även sportsdirektör på Takushoku universitetet. Under en följd av år åkte Nakayama även runt i världen och presenterade JKA och Shotokan karate. 1965 publicerasde Nakayama "Dynamic Karate", 1977 "Best Karate" samt några år senare "The Karate katas" ( 5 volymer) samt "Superior Karate" vilken utkom i 11 delar.


En sann "bushi"
Fram till sin död 14 april 1987 fortsatte han med att resa runt i världen för att sprida kunskap kring karate-do samt att skriva böcker. Tillsammans med Ted Hedlund har jag ett flertal gånger träffat Sensei Nakayama, tränat med honom samt haft personliga samtal. Jag kan bara konstatera att han var en stark personlighet, en person som gjorde ett stort intryck och var en sann "bärare" av den filosofi och de idéer hans Sensei, Gichin Funakoshi, lärt ut. Nakayama kom från en samurajfamilj och följde till stora delar de regler som gällde för en "bushi" (krigare) och vigde därför större delen av sitt liv till att sprida karaten inte bara i Japan utan även globalt.

Malmö i september 2000 Leif Almö
Ref. www.jka.nu

prodaja stanova pik smrtovnice avaz blumen horoskop kalkulator online knjige cvijece

JKA SWEDEN
Svenska Budo & Kampsportsförbundet
Svenska Karateförbundet
Budo-Nord
prodaja stanova
pik